Despre noi

Despre noi

Vinex Murfatlar SRL

PANAIT TRANTU este una dintre persoanele cu “know-how” în domeniul vinului din România, având 30 de ani de experiență în producerea și degustarea vinurilor.
Acesta face cunostinţă cu vinul in 1988 când a fost repartizat ca șef al complexului de vinificaţie la fostul combinat de stat I.A.S. Cernavodă, unitate care exploata circa 2000 hectare de vie.

În 1999, find în situaţia retrocedării proprietarilor de drept, cumpără terenuri cu vie și fostul combinat de vinificaţie, realizând ulterior reconversia viilor și modernizarea cramei.

Crama Trantu situată în latura vestică a podgoriei, acolo unde influența curenților lini dinspre Dunăre și Marea Neagră, soarele din belsug, solurile calcaroase și iernile blânde crează un microclimat proprice crearii de vinuri deosebite, reprezintă un reper în Podgoria Murfatlar. Expresie a iscusinței și pasiunii oamenilor locului, proprietarul, dl Panait (Iota) Trantu, a  investit permanent în tehnologie, oameni și agricultură asigurând premizele dezvoltării de produse premium. Cu experiență în vinuri de dinainte de ’89, dl Trantu s-a lansat în calitate de proprietar de cramă și oenolog specializat în Romania încă din 1999, devenind creator al propriilor sale vinuri, unul dintre primii producători de vinuri privat din țară și primul producător de vinuri rose din România.

Crama Trantu deține 112 Ha, însă obiectivul de a susține și produce vinuri premium a condus la decizia de a exploata doar 40 de ha pentru aceste game, aflate langa Cernavoda pe o insula pe care o creeaza Dunarea in aceasta regiune.


CRAMA TRANTU

POVESTEA CRAMEI

Crama Trantu situată în latura vestică a podgoriei, acolo unde influența curenților lini dinspre Dunare și Marea Neagră, soarele din belșug, solurile calcaroase și iernile blânde crează un microclimat proprice crearii de vinuri deosebite. fiind singura cramă ce are plantația situată pe o insula. Avand o capacitate de procesare 60 tone struguri/zi si stocare – 10.000 hl. Misiunea sa este aceea de a crea vinuri care să reflecte caracterul strugurilor și al terroir-ului podgoriei Murfatlar.

Tradiție

Peste 27 de ani de experiență și 112 hectare de viță-de-vie.

Soiuri de struguri

Chardonnay, Sauvignon Blanc, Fetească Regală, Traminer Roz, Tămâioasă Românească, Syrah, Pinot Noir, Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon.

Branduri

Abstract, Daima, Noblesse.

Cu ce ne mândrim

STATISTICI CRAMA TRANTU

Soiuri

27+

ani experiență
Soiuri

9

soiuri
hectare vin

220

baricuri
Soiuri

15

tipuri de vin

125

medalii

Descoperă

Procesul de vinificare

  1. Recoltare

    La răsărit de soare când natura pare încă adormită, echipele pleacă la cules. Cu mare atenție, se culeg strugurii cei mai buni pentru a se tranforma în must dulce.

  2. Zdrobire și presare

    Strugurii culeși manual și sunt așezați în lădițe care sunt transportate în cel mai scurt timp la cramă unde urmează un proces manual de sortare înainte de a fi desciorchinați și presați transformându-se în must.

  3. Fermentarea

    Mustul rezultat este transportat în vinificatoare de inox și/sau butoaie de stejar pentru procesul de fermentatie.

  4. Maturare și îmbuteliere

    Dupa fermentare, când vinurile și-au atins maturitatea, o parte din vinuri sunt pregătite pentru îmbuteliere, vinurile roșii sunt lăsate la maturat.